מידע כללי
לימודי רפואה בעולם ובעיקר בישראל נתפסים כמסגרת לימוד אינטנסיבית, קשה וארוכה מאוד. הלימודים דורשים מהסטודנטים יכולות סבלנות, התמדה וגם יכולות כלכליות על מנת שיוכלו לממן את התואר הנחשק. בישראל, התואר היוקרתי ברפואה אורך כ- 7 שנים בתוכנית הלימודים המלאה והוא נלמד רק באוניברסיטאות (בניגוד לתארים ראשונים אחרים שנלמדים במכללות), ולכן תנאי הקבלה ללימודי רפואה גבוהים מאוד. מספר המבקשים לגשת ללימודי רפואה הוא גדול מאוד נוכח יוקרת המקצוע, הסיפוק האישי והחברתי והחשיבות הגדולה של מקצוע זה. האוניברסיטאות השונות קובעות רף גבוה במיוחד בכדי לצמצם את היקף הסטודנטים ולקבל מתוכם את האיכותיים והטובים ביותר.
מוסדות הלימוד בישראל מציבים רף תנאי קבלה לרפואה גבוה מאוד, מה שגורם להמון סטודנטים לפנות ללימודי רפואה בחו"ל ששם תנאי קבלה לרפואה הם לא בגדר חלום. אמנם גם שם יש המון חסרונות כמו שכר לימוד גבוה וקשיים בשפה ובהתאקלמות אך מי שכל חייו חלם להיות רופא יוכל להתגבר על קשיים אלה.
תנאי קבלה לרפואה
אז כמו שנאמר בהתחלה, תנאי קבלה לרפואה בישראל הם מאד גבוהים והדרישות של מוסדות הלימוד עומדות גם על ציון פסיכומטרי מעל 720 וגם ממוצע בגרויות מעל 95 (וזה במקרה האופטימי, יש גם אוניברסיטאות אשר תנאי הקבלה ללימודי רפואה אצלם אפילו יותר גבוהים). התנאים משתנים בין מוסד אקדמי אחד למשנהו ובין שנה לשנה ויכול לקרות מצב שאם תגיעו עם אותם נתוני קבלה בדיוק בשנה אחד תתקבלו ובשנייה לא. אך לא כל מי שיש לו פסיכומטרי גבוה ובגרות טובה מתקבל בצורה אוטומטית. בנוסף ישנן מבחנים נוספים אשר בודקים אישיות והתאמה שבודקים את מידת ההתאמה של המועמד ללימודי רפואה.
*דרישות משתנות בהתאם לאוניברסיטאות\לימודי רפואה בחו"ל
תנאי קבלה ללימודי רפואה באוניברסיטאות בארץ
תנאי קבלה ללימודי רפואה באוניברסיטאות בארץ מהווים מכשול מרכזי בפניי סטודנטים שחולמים להיות רופאים והם תלויים בציון סכם המורכב מציונים גבוהים מאוד בבחינה הפסיכומטרית ובבגרות. מדי שנה מתקבלים סטודנטים שהשיגו את הציונים הכי גבוהים והם מוזמנים לראיונות קבלה אצל ועדות הקבלה השונות באוניברסיטאות. לעיתים הסטודנטים נדרשים לעבור מבחני קבלה לחוג עצמו או מבחנים פנימיים אחרים שנקבעים על ידי האוניברסיטאות.
תנאי קבלה ללימודי רפואה במוסדות לימוד בחו"ל
כידוע, תנאי קבלה ללימודי רפואה בארץ הם גבוהים ביותר ולכן רבים מהסטודנטים שאינם עומדים ברף הגבוה, לא מוכנים לוותר על חלומם ופונים ללימודי רפואה בחו"ל שם תנאי הסף פחות נוקשים. ישנם מגוון של מוסדות בחו"ל ובעיקר במזרח אירופה המציעים לימודי רפואה בשפה האנגלית לסטודנטים זרים. לכן, הסטודנטים מתבקשים לשלוט בשפה האנגלית ולעיתים הם מתבקשים לעבור מבחן קבלה בשפה.