מידע כללי על תואר בקלינאות תקשורת
כמו המון מקצועות פרא-רפואיים אחרים בארץ, גם לימודי קלינאות תקשורת הפכו לפופולארים ביותר בשנים האחרונות. המודעות ההולכת וגוברת בישראל אל תחום קלינאות התקשורת וחשיבותו הביא רבים לבקש את שירותיו של קלינאי תקשורת. הביקוש עלה ובעקבות כך יותר מוסדות לימוד פתחו מסלולים שמסמיכים לתחום, ויוצרים תעשייה מפותחת סביב זה. קלינאי תקשורת הינו מקצוע העוסק בטיפול, אבחון ושיקום של אנשים עם לקויות שונות כמו: לקויות בדיבור, בהבנה או בהבעת השפה המדוברת, לקויות בתקשורת אישית, לקויות קריאה וכתיבה, תקשורת לא מילולית ועוד.
קלינאות תקשורת תנאי קבלה
- בגרות מלאה
- ציון פסיכומטרי
- רמת ידע באנגלית (משתנים בין מוסד למוסד)
- ריאיון אישי
איפה לומדים ומהו משך זמן הלימודים?
הלימודים מתקיימים במסגרת מוסדות אקדמיים: המכללה האקדמית אחוה, אוניברסיטת חיפה והמרכז האקדמאי אריאל. הלימודים נמשכים כ-3 וחצי עד-4 שנים וכוללים התנסות קלינית.
נושאי הלימוד בלימודי קלינאות תקשורת
קלינאית תקשורת מדברת על אבחון וטיפול בהפרעות שפה, הפרעות הגייה, הפרעות תקשורת מילולית ולא מילולית ועוד.
בין נושאי הלימוד:
- אנטומיה
- פיזיולוגיה
- הפרעות שפה
- הפרעות קול
- שיקום שמיעה ועוד.
בנוסף לכך במסגרת לימודי קלינאות תקשורת ישנם קורסים רבים ומגוונים אשר נפרסים על שלוש שנות לימוד. להלן כמה מהקורסים המרכזיים אותם תפגשו במהלך הלימודים: פונטיקה חיתוכית, אודיולוגיה בסיסית, מבוא לפסיכולוגיה, אנטומיה, מבוא לעיבוד נתונים, נוירו אנטומיה, אקוסטיקה במדעי השמיעה והדיבור, פסיכולוגיה התפתחותית, מבוא למדעי החיים, מבוא לבלשנות, פיזיולוגיה בסיסית, רפואת ילדים, הפרעות בשטף הדיבור, הפרעות שפה אצל ילדים, פיזיולוגיה של מערכת השמיעה, תקשורת תומכת וחליפית, קריאה וכתיבה מודרכת, הפרעות בליעה, מכשירי שמיעה, מחלות א.א.ג, פסיכואקוסטיקה, ביצוע הדיבור באוכלוסייה לקוית שמיעה, הפרעות שפה ודיבור נוירו-גניות במבוגרים, הפרעות קול, שיקום שמיעה, סטמטולוגיה, יחסי מטפל-מטופל, אתיקה ומשפט בהפרעות בתקשורת, רעש והשפעתו על האדם ועוד.
כל אחד מהקורסים הנ"ל מכשירים את הסטודנט על תחום אחר במקצוע קלינאות התקשורת כאשר המטרה היא שבסוף הלימודים יצא הסטודנט עם כל הכלים שאותם הוא צריך לצורך עבודתו כקלינאי תקשורת. אין לכם מה להיבהל מהשמות, ברגע שתתחילו ללמוד תראו שהדברים זורמים והקורסים מעניינים מאוד וגם לא כ"כ קשים.
[here will be the video]
אפשרויות תעסוק
בתום הלימודים הבוגרים יכולים להשתלב בבתי החולים, במרפאות ואף לעבוד כעצמאים. העבודה כקלינאי תקשורת כוללת עבודה עם כל הגילאים ומצריכה סבלנות רבה ויכולת ליצור קשר עם אנשים. בוגרי התואר שרוצים לעסוק בתחום צריכים לעבוד שנה בתחום תחת השגחת קלינאי תקשורת מוסמך ולאחר סיום שנה זו הם יכולים לקבל את ההסמכה הקלינית בתחום. לאנשים שרוצים להתקדם בתחום ישנה אפשרות ללכת ולעשות תואר שני אשר יקנה להם יותר ידע וכלים ויאפשר להם להתקדם בתחום.
עדיין מתלבטים האם ללמוד קלינאות תקשורת? קראו עוד ובדקו האם זה מתאים לכם במבדק שלנו להכוונה מקצועית↓
תחומים מקובלים לתעסוקה
תחום רפואי
לימודי קלינאות תקשורת זהו תואר שנמצא בענף המקצועות הפרא-רפואיים (ולא בתחום לימודי תקשורת). או במילים אחרות זהו תואר אבחוני-טיפולי המזכיר בהמון תחומים את ענף הרפואה. תחום זה עוסק בטיפול וסיוע לאנשים עם בעיות דיבור ותקשורת במגוון דרכים ושיטות. תחום זה עוסק בעיקר עם ילדים אשר יש להם קשיים בדיבור.
לימודי קלינאות תקשורת זהו תואר שנמצא בענף המקצועות הפרא-רפואיים (ולא בתחום לימודי תקשורת). או במילים אחרות זהו תואר אבחוני-טיפולי המזכיר בהמון תחומים את ענף הרפואה. תחום זה עוסק בטיפול וסיוע לאנשים עם בעיות דיבור ותקשורת במגוון דרכים ושיטות. תחום זה עוסק בעיקר עם ילדים אשר יש להם קשיים בדיבור.
עבודה עם אנשים על הספקטרום האוטיסטי
קלינאי תקשורת עובדים לא מעט גם עם ילדים אשר מאובחנים כאוטיסטים. אחד מהמאפיינים של אוטיסטים הוא שיש להם קושי בדיבור ,ככל הנראה משום עודף רגישות בטווח חלל הפה. קלינאי התקשורת עוזרים להם לחזק את תחום זה באמצעות תרגילים ומכשירים.
שכר
קלינאי תקשורת מתחיל ירוויח בשנים הראשונות בין 6,000 ₪ ל-7,500 וכעבור חמש שנים בתחום השכר יעמוד בין 8,500 ₪ ל-12,000 ₪.