נדל"ן הוא ללא ספק ה-תחום החם בארץ ובעולם. ההזדמנויות בתחום מושכות את אלו שמחפשים לשלב בין כישורים ניהוליים ואסטרטגיים ליצירתיות, אומץ וכמובן השקעה והצלחה פיננסית. אבל רגע לפני שמחליטים "להתחיל" חשוב להבין שמדובר בתחום שצריך ללמוד, להבין ולהכיר, ואנחנו כאן כדי לעזור לכם להבין מה בדיוק לומדים בלימודי נדל"ן ויזמות, איך מתקבלים לתוכניות השונות, ואיפה אפשר ללמוד.
מה בדיוק לומדים?
תוכניות הלימודים משלבות בין ידע תאורטי למעשי. הבסיס הוא כמובן העקרונות המרכזיים בנדל"ן, עם לימודי הערכת נכסים, מימון פרויקטים ותכנון עירוני יחד עם למידה של התחום המשפטי עם דיני מקרקעין, מיסוי וחוזים.
אבל מעבר למידע הטכני, יש חשיבות גדולה לצד היזמי – פיתוח וקידום של רעיונות, בניית תוכניות עסקיות, דרכים שונות למימון הפרויקטים וההשקעות, ניהול פרויקטים ושיווק הם רק חלק מתוכניות הלימודים. בשנים האחרונות הלימודים כוללים גם נושאים חדשניים יותר כמו טכנולוגיות בנדל"ן (PropTech) וההשפעה שיש לטכנולוגיה על השוק.
איפה לומדים?
בישראל קיימים מספר מוסדות אקדמיים ומכונים פרטיים שמציעים תוכניות לימודים מגוונות.
אוניברסיטאות ומכללות:
- אוניברסיטת תל אביב: תכנית לתואר שני במנהל עסקים עם התמחות בנדל"ן
- אוניברסיטת רייכמן: תואר ראשון ושני בנדל"ן ויזמות
- האוניברסיטה הפתוחה: קורסים ביזמות והשקעות נדל"ן
- המכללה למנהל ראשון לציון: קורסים משתנים בתחום הנדל"ן והיזמות
קורסים קצרים: ניתן למצוא מגוון קורסים ותוכניות פרטיות במכללות, בתי ספר לנדל"ן וגם תוכניות מטעם משרדי תיווך שונים.
איך מתקבלים לתוכניות השונות?
הקבלה לתוכניות משתנה ממוסד למוסד, אבל ישנם כמה שלבים ודרישות שיחזרו על עצמם:
- תעודת בגרות: ברוב המוסדות יש צורך בתעודת בגרות מלאה
- מבחני קבלה: חלק מהמוסדות דורשים מבחנים פסיכומטריים או מבחני קבלה פנימיים
- ריאיון אישי: מוסדות מסוימים דורשים ריאיון אישי על מנת לבדוק את המוטיבציה וההתאמה לתחום
- ניסיון קודם: במוסדות מסוימים (ובעיקר בתוכניות תואר שני) יידרש ניסיון קודם בתחום
מה עושים אחרי הלימודים?
הלימודים אמנם מכירים לנו את עולם התוכן ונותנים לנו כלים שמאפשרים לנו להבין ולהתמודד עם התחום, אך בסופו של דבר התחום מציע אינספור אפשרויות, וכל אחד יכול להחליט מה בדיוק מתאים לו.
ניתן להתחיל ביוזמות פרטיות, כמו פיתוח והקמת פרויקטים, השקעות בנכסים וניהול פרויקטים מורכבים.
אפשרות נוספת היא להיכנס לחברות נדל"ן קיימות שמציעות עבודה בתחום הבנייה והקבלנות או בניהול ופיתוח פרויקטים. גם בתחום השירות הציבורי ניתן למצוא תפקידים ברשויות מקומיות, במשרדי ממשלה ובחברות ממשלתיות שעוסקות בתכנון עירוני ותשתיות. ולבסוף ישנו גם תחום ייעוץ ההשקעות שמאפשר ייעוץ לחברות ופרטים וניהול השקעות וקרנות נדל"ן בארץ ובעולם.
בסופו של דבר, מדובר באחד התחומים הלוהטים והמעניינים, והוא מאפשר לכל אחד למצוא את הנישה שמתאימה לו, עם מגוון עצום של אפשרויות, החל מיוזמות פרטיות וכלה בהיטמעות בארגונים גלובליים.