מידע כללי על תואר בניהול מערכות מידע
ניתן ללמוד לתואר ראשון במערכות מידע באוניברסיטאות והן במכללות. במקומות רבים מערכות מידע הינה אחת מההתמחויות המוצעות בלימודי תואר ראשון במנהל עסקים. בנוסף, ניתן ללמוד לתואר ראשון B.A. בניהול מערכות מידע או הנדסת מערכות מידע.
לימודי מערכות מידע נלמדים במסלולים חד חוגי, דו חוגי או תלת חוגי. וכן, ניתן לבחור מבין מספר מסלולי לימוד לתואר ראשון: הנדסת מערכות מידע, תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות, הנדסת תוכנה, מדעי המחשב ומנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע.תנאי קבלה
כדי להתקבל ללימודים אלו יש צורך בבגרות מלאה, ציון פסיכומטרי, חתך קבלה (בהתאם למוסד הלימודים) ומספר יחידות מסוים במתמטיקה ומקצועות מדעיים נוספים.
בין נושאי הלימוד בתחומים אלו ניתן למצוא: מקצועות כמותיים (מתמטיקה, סטטיסטיקה וכו'), מקצועות ניהוליים (כלכלה, ניהול וכו'), מקצועות ליבה המלמדים ידע טכני וטכנולוגי וקורסי בחירה שונים לבחירת הסטודנטים.
לימודים לתואר ראשון במערכות מידע נמשכים כשלוש שנות לימוד אקדמיות.
הנדסאים בתחומי המחשבים, התוכנה והאלקטרוניקה ייהנו מהכרה בלימודים קודמים ומתנאי קבלה ייחודיים.
תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות הוא כרטיס כניסה נחשק לעולם ההייטק. בתום הלימודים לתואר ראשון במערכות מידע יכולים הבוגרים לעבוד כמנתחי מערכות מידע - מנתח מערכות מידע אחראי במסגרת תפקידו על אפיון והתאמה של מערכת מידע לארגון גדול או ללקוח פרטי כעצמאי שעובד בהסכם חיצוני ולא כשכיר שעובד בהתקשרות קבועה. כמו כן, מנתח מערכות מידע יכול להיות ראש צוות בחברת הייטק או מנהל פרויקטים ולאחר מכן להתקדם לתפקידי הניהול המקצועיים הבכירים ביותר בארגון.
לפי הנתונים העדכניים ביותר של משרד העבודה והרווחה, ממוצע השכר ההתחלתי של מנתחי מערכות מידע ובודקי תוכנה צפוי לעמוד על כ- 12,635 ש''ח לשלוש השנים הראשונות, כעבור שלוש שנות ניסיון ועם צבירת ותק בתחום צפוי השכר לעלות ולעמוד על ממוצע של כ-16,000-20,000 ש"ח חודשי. כעבור חמש שנים צפוי השכר לעלות אף יותר ולעמוד על ממוצע של כ-20,000-24,000 ש"ח חודשי. נתונים מהשנים האחרונות מצביעים באופן קבוע על ביקוש רב אצל המעסיקים לבוגרי לימודי מערכות מידע והמקצוע מדורג 10 מתוך 10 (הביקוש הגבוה ביותר) בכל המדדים שבוחנים ביקוש והיצע בשוק העבודה.