לימודי הנדסאי מכונות מהווים את אבן היסוד במערכות מלאות ידע. התפקיד של הנדסאי המכונות מתחיל בשלב התכנון ממשיך בשלב הביצוע ומסתיים בתפעול של מערכות ומכונות בתעשייה. בעקבות התפתחות עולם התעשייה נוצר ביקוש רב למקצוע. הדבר יצר התפצלות לתמחויות ומגמות במסגרת הלימודים. בין תחומי העיסוק של הנדסאי: תכנון, ביצוע וביקורת תהליכי יצור ממוחשבים, ניהול, שילוב פעיל בפיתוח מוצרים וניסויים במעבדות תעשייתיות, תפעול ותחזוקת מערכות בענפי תעשייה שונים ועוד.
למי מתאימים לימודי הנדסאי מכונות?
הלימודים מתאימים למי שמכונות והתפעול שלהן, אלקטרוניקה ומחשוב, מעניינים אותו. מדובר בלימודים ריאליים הכוללים ומעשיים כך שמי שזה יכול להתאים למי שרוצה להשתלב בתעשייה בזמן יחסית קצר (שנתיים).
משך הלימודים של הנדסאי מכונות
תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכונות
מי שגילו מעל גיל 35 שנים וכן הצגת תעודת 12 שנות לימוד המוכרת ע"י משרד החינוך
אילו התמחויות קיימות בלימודי הנדסאי מכונות?
- התמחות בתעשיית הרכב -
לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות רכב עוסקים בתעשיית הרכב וכוללים לימודי התחומים הבאים: תחזוקת רכבים, תיקון ושיפור רכבים ועוד. ענף הרכב מתפתח ומשתכלל כל העת יחד עם ההתקדמות הטכנולוגית בעולם. דבר זה מצריך הנדסאי רכב משידע להתמודד עם מערכות מכניות והידראוליות וכן עם מערכות ממוחשבות.
תעשיית הרכב המודרנית כיום מציבה בפנינו סטנדרטים גבוהים של בטיחות ושל ביצועים טובים, ויחד עם זאת של ידע והבנה עמוקה של הפרקטיקה והתיאוריה. אלה יאפשרו להנדסאי מכונות-רכב להתמודד עם תקלות מצד אחד, ולעמוד בקצב השינויים הטכנולוגיים מצד שני. לימודי הנדסאי מכונות-רכב מאפשרים השתלבות בשוק העבודה כמנהלי מוסכים, מכונאים, דיאגנוסטיקאים, מנהלי תחזוקה ותפעול, מנהלי ויועצי שירות והדרכה, פיקוח במוסכים והפעלת הוראות טכניות במוסכי היבואנים המורשים.
- התמחות בתכנון וייצור ממוחשב (תיב"ם) -
לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בתכנון וייצור ממוחשב מעניקים ידע בהנדסת מכונות, בקרה, מחשבים ואלקטרוניקה כמו גם ידע תיאורטי ומעשי בניתוח מערכות מכטרוניות. המטרה היא להקנות לסטודנט ידע שיאפשר לו לתפעל מערכות בקרה ורובוטים.
במהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים בעבודה מול מערכות מכניות המכילות רכיבים המשלבים בין מערכות מבוקרות מחשב הכוללות רכיבים מכאניים ואלקטרוניים. עם סיום הלימודים הסטודנטים מתבקשים להכין פרויקט גמר שבו ניתן ליישם את כל החומר הנלמד ולרכוש ניסיון בתחום.
הבוגרים יוכלו להשתלב בשלל של אפשרויות תעסוקה בתעשיות מתקדמות כגון תעשיית המחשבים, האלקטרוניקה, ההייטק ועוד ארגונים מהמגזר הפרטי והציבורי. הבוגרים יכולו להשתלב בתפקידים של ייצור, ניהול ואחזקה, בניהול ממחושב, תכנות ותכנון. - התמחות במכטרוניקה - בהתמחות זו מתמקדים בתחום המכטרוניקה שזהו בעצם תחום העוסק במכונות אלקטרוניות. בסיום הלימודים הסטודנטים יוכלו להשתלב במגוון משרות בתעשיות המזון, פלסטיקה, עיבוד מתכות ועוד. ההתמחות משלבת ידע הנדסת מכונות, הנדסת התוכנה והנדסת אלקטרוניקה ומאפשרת לבוגר לץפעל מערכות בטחוניות ואזרחיות, מערכות תעשייתיות וביתיות, מערכות מכניות ומערכות רובוטיות (והשילוב של שתיהן).
- התמחות בחומרים פלסטיים - בתחום זה עוסקים בייצור חומרים פלסטיים בתעשיית הפלסטיקה. תעשיית הפלסטיק נמצאת בסביבנו ונוגעת כמעט בכל תחומי התעשייה, מרפואה דרך הביטחון ועד התעופה. הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים נדרש על מנת לתפעל ולבקר מכונות המעבדות ומייצרות את המוצרים הפלסטיים.
המטרה בהתמחות זאת היא להכשיר הנדסאים מקצועיים לעבודה בתעשיות הפלסטיקה בארץ ובעולם. ההתמחות בעיבוד חומרים פלסטיים מעניקה כלים וטכניקות להתמודדות עם מערכות וטכנולוגיות מתעשיית הפלסטיק.הלימודים כוללים קורסים בכימיה, מתמטיקה ופיזיקה, וכן למידה של חומרים פלסטיים ותהליכי הייצור והעיבוד שלהם.