מועמדים מעל גיל 30 אשר לא עומדים בקריטריון זה יהיו מחוייבים במכינה קדם אקדמית
מסלול ערב -3 שנים
החוג לניהול מערכות בריאות במרכז האקדמי שם לו למטרה להכשיר סטודנטים לתפקידים ניהוליים וארגוניים מובילים בכל רבדיה של מערכת הבריאות, הכוללים בין היתר: ניהול טכנולוגיות רפואיות מתקדמות, ניהול בתעשייה, ניהול בסיעוד, מזכירות רפואית, ניהול וארגון שירותי בריאות במגזר הציבורי והפרטי ותכנון, ניהול וקביעת מדיניות בריאות.
התמחויות במסלול ניהול מערכות בריאות
תוכנית לימודי ניהול מערכות בריאות במרכז האקדמי הינה היחידה המציעה שתי התמחויות מקצועיות לבחירת הסטודנטים: התמחות בניהול במחקר קליני (במסגרת ההתמחות ייהנו הבוגרים גם משתי תעודות מקצועיות מבוקשות) והתמחות בניהול תחום גרונטולוגיה יישומית וזאת במטרה להקנות ללומדים יתרון תחרותי בשוק העבודה והקידום המקצועי:
התמחות מינהל מחקר קליני– ניסוי קליני מוגדר כניסוי רפואי בבני אדם. זהו השלב האחרון, המסכם והקובע את גורלם של תרופה, מוצר ביולוגי, מכשיר או טכנולוגיה רפואית חדשה, הוא נערך בתום כל הבדיקות והבחינות האחרות שבהם עמד המוצר. תחום זה הינו אחד המבוקשים ביותר במערכת הבריאות ונהנה מהקצאת משאבים אדירה. בוגרי ההתמחות יוכלו להשתלב כמנהלי מחקר קליני וכיועצים למחקרים קליניים בבתי החולים, חברות התרופות כדוגמת טבע , בחברות הביומד והמכשור הטכנולוגי. בוגרי התואר הראשון BA במנהל מערכות בריאות בהתמחות מינהל מחקר קליני ייהנו גם משתי תעודות מקצועיות מבוקשות:
· CRA– ניטור ניסויים קליניים
מנטר ניסויים קליניים הוא הגורם האחראי על שמירת זכויות חולים המשתתפים בניסוי. על המנטר לוודא שהמחקר מתבצע על פי הפרוטוקול ושאין חריגות מתקנות FDA. הקמת חברות הזנק (סטארט-אפ) שעוסקות בביוטכנולוגיה חדשות לבקרים העלתה את הדרישה למקצוע בשל הניסויים הרבים שנערכים בחברות אלה. הקורס מיועד בדרך כלל לבעלי תואר ראשון בתחום מדעי החיים, רוקחות, כימיה וכדומה, וכעת גם לבוגרי התוכנית אצלנו.
-GCP- Good Clinical Practices
GCP הוא סטנדרט בינלאומי מחייב, אתי ומדעי, אשר ניסויים קליניים מתוכננים מבוצעים ומדווחים על פיו. כללי ה-GCP נועדו להגן על זכויות החולים, ביטחונם ורווחתם ולהבטיח איסוף נתונים מדויק, אמין וקביל. תעשיית התרופות נמצאת תחת בקרה קפדנית ביותר ומתנהלת בהתאם לשורה של חוקים מקומיים וגלובליים.
תעודות אלו יאפשרו לבוגר התוכנית להשתלב בניסויים קליניים במערכת הבריאות בארץ, חברות תרופות וחברות ביוטכנולוגיה.
- התמחות בניהול תחום גרונטולוגיה יישומית-גרונטולוגיה היא מדע, יחסית צעיר, העוסק בחקר ההזדקנות בהקשרים סוציולוגיים, כלכליים ותרבותיים (בשונה מגריאטריה העוסקת בחקר מחלות הזיקנה). תפקידיו של בוגר התוכנית המוצעת יכולים לבוא לידי ביטוי במספר עולמות תוכן, שלהם נזקק האדם המבוגר: ספק שרותים יומיומיים וצרכי זיקנה שונים; מאמן או חונך לאדם המבוגר; מעריך, מתכנן ומבקר תוכניות טיפול סיעודיות, שיקומיות, תרבותיות וחברתיות למבוגר; חוקר בנושאי ההתבגרות והזיקנה והסובב אותם; מנהל מוסדות מתאימים למבוגרים כמועדונים או בתי אבות לסוגיהם; ומייצג משפטי המסייע למבוגר למילוי מסמכים שונים או להגשת בקשות לגופים כדוגמת ביטוח לאומי.